by frost

by frost

En blogg om schapendoes och inredning

Hej min blogg handlar mycket om mina fina schapendoes Troja, Samantha, Donna och Luca. Lite om vad vi hittar på med i familjen och om min kennel som heter Kennel By Frost. Men jag förmedlar även inredningstips och tankar kring det området. Då jag arbetar som inredningsdesigner för Colorama. Kanske en lite märklig kombination men det är så jag lever mitt liv. Fritiden går mycket tid åt till hundarna och när jag ändå reser land och riken runt, så samlar jag på mig inspiration och energi till att vara kreativ och utveckla mitt sinne för att inreda hem och offentliga miljöer.

utmaning nr 2 under sommaren

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Fri, October 19, 2018 15:34:04
Direkt hemma igen från Vårgårda och ESS 2018 var det bara att packa om bilen låta hundarna vila och sedan packa igen för nästa utmaning och resa - Holland väntade!! 3 dagars utställning Beneluxvinnare, World Dog Show och en liten utställning till. Men minst lika viktigt var det att besöka våra vänner i Holland, valla, slappa, sightseeing och umgås. En hel vecka i Holland hade länge stått på önskelistan....oj nu hinner jag inte mer återkommer i helgen hoppas jag! Jobbar hårt för att förnya min hemsida som släpat efter - den ska få helt nytt utseende och flera funktioner :) det är lite pilligt och tar sin tid men nu har jag hittat formen och hoppas att det ska bli bra....jobbet kallar ha en skön fredag!

Bilder från Vårgårda 2018

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Mon, September 24, 2018 14:37:09
Bildkavalkad från Vårgårda 2018 - alla fick superfina bedömningar och Donna slog till med att bli bästa tik (av 68 tikar) och tog sitt andra cert. och By Frost gänget blev bästa uppfödaregrupp GALET BRA tycker jag med så unga hundar. TACK BY FROST GÄNGET FÖR ATT NI STÄLLER UPP KRAM IGEN!

Många uppdateringar ska göras!

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Mon, September 24, 2018 12:45:28
Hej hej nu är sommaren över och hösten har anlänt Sjöbo. Det känns i luften att värmen har lämnat oss. Denna morgon var det bara 6 grader när vi var ute på morgonrundan.

VILKEN SOMMAR VI HAR HAFT massor av värme och härliga kvällar - det är först nu som jag haft lust att ta en titt på tvn och då konstaterar man att man inget har missat ;)

Min semester stod i hundens och vännernas tecken som vanligt och VILKA upplevelser vi haft tillsammans och VILKA stora utmaningar vi återigen har klarat av tillsammans jag är såååå imponerat av vår fyrbenta älsklingar dom bara hänger med och svansarna viftar och ögonen säger vad ska vi göra nu och vart ska vi nu åka....goa och glada inga bekymmer här inte!

Vi började med några dagar hemma för att förbereda för vår årliga special i Vårgårda utanför Göteborg. I år var det inte "bara" en rasspecial det var även European Schapendoes Show med ca 150 deltagande hundar. Mina förhoppningar var att vi skulle ha några härliga dagar tillsammans, att hundarna skulle få med sig fina bedömningar från utställningen och att vi och hundarna skulle ha kul på agilitytävlingen.

4 hundar från min första kull deltog och en från min sista kull så 5 hundar av 10 möjliga från egen uppfödning kom, vilket är helt magiskt. Elsa med familj från Norge, Sheila med familj, Luca och Caroline och Donna, Saga, Fanny, Elin och lilla jag (bilen var fullpackat vill jag lova). Planen var att Aris och Sira med familj också skull ha varit med men då Aris är pälslös (på grund av Siras kärlek för hennes storebror ....SUCK) och Sira behöver mera träning valde familjen att stanna hemma vilket var klokt, men lite sorgligt vi saknade Eva och Michael. Vi fick nöja oss med att ha kontakt via telefon under dagarna vi var i Göteborg.

Vi hade det SUPERMYSIGT OCH ROLIGT TILL TUSEN! Alla måltider intogs tillsammans och vi gjorde det mesta tillsammans under dessa dagar. Härlig stämning och magiska prestationer av hundarna och deras ägare både på utställningen lördag och på agilityn på söndagen jag är så himla imponerat över er ska ni veta. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker tillbaka på våra dagar tillsammans.

Här efter följer en bildkavalkad från dagarna i Vårgårda.... får nog dela upp detta inlägg i flera olika inlägg annars tröttnar ni väl läsa ;)

Kram på er


Många saker på g

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Wed, July 25, 2018 17:57:18
Många saker händer och mycket är på g precis som det brukar vara ;) Sheila har debuterat i officiell klass i agility. Matte Nelly har stora ambitioner för lilla goa Sheila (sånt gillar jag) och stora krav på sig själv och den kombinationen är bra men också jobbig att hantera ibland. Men det tar sig dom blir mer och mer samspelta och resultaten kommer DET ÄR JAG SÄKER PÅ! Nelly var snäll att skicka filmer och resultaten under de 5 dagarna som dom tävlade i Hula Hopp. Tuff utmaning i värmen men både Minya och Sheila gjorde bra ifrån sig smiley.

Nästa utmaning blir vår rasspecial i Vårgårda Team By Frost blir rikt representerade vilket jag naturligvist är JÄTTE glad över. Det ska bli underbart att spendera några dagar med er alla.

Luca står inför ännu en utmaning och den består i att han ska para med en fin tik. Detta kommer att ske inom ett tag. Uppfödaren till tiken och jag har tät kontakt fram tills att det är dags....det ska bli så spännande tycker både Caroline med familj och jag.

Mina egna planer på nästa kull är nästan klara … några detaljer ska fixas och sedan är allt spikat och klart.

Annars jobbar jag mycket men snart väntar en lång skön och välbehövlig semester i hela 3 veckor ska bli såååååå underbart!!

Ta hand om er i värmen! Kram på er!
I väntan på nästa kull By Frost "barn" får ni här lite bilder på finaste Elsa, Saga, Luca (och Noel) och Donna och Elsa!

Träning och planering

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Wed, June 27, 2018 14:40:29

Finaste By Frost Ice Crystal - alias Sheila blev fångat i Sara Björcks kamera igår når dom tränade VILKEN fin bild tycker jag. Denna lilla snabba tjejen med hennes matte Nelly Bengtsson tränar flitigt och resultaten syns tydligt. Det är inge "bara" Sheila som visar goda förutsättningar i agility även Elsa med husse Arnfinn tränar och snart blir det debut i för båda på tävlingsbanorna. Elin med Donna och Caroline med Luca har precis startat deras träning och det ser även fin fint ut. Aris med husse Michael tränar och Nelson med lillmatte tränar - att ni tränar era hundar och har kul tillsammans är det BÄSTA jag vet. Själv har jag inte riktigt haft tid mitt fokus har legat på annat, men det ska väl bli ändring på det till hösten hoppas jag.

Hela våren har jag samlat kraft och haft en del funderingar på hur nästa kull valpar ska formas - det där med avel är inte svårt när man vet vad man vill! Men att göra det på mitt vis med mina tankar så är det inte alltid så lätt. Det finns fina pojkar lite överallt men att hitta HONOM som känns HELT rätt är svårt. Ni som känner mig eller har valp från mig vet att mitt hjärta slår hårt för rasen SCHAPENDOES och för valparna som jag ser till kommer till världen. Jag går genom eld och vatten för "mina" valpar och deras rätta ägare!

Ikväll ska vi heja på Sverige i fotboll!! Och jag ska fortsätta fundera på nästa kull BY FROST barn - jag ser verkligen framemot nästa kull och härliga nya valpköpare - min förhoppning är att By Frost familjen växer under 2019 smiley

Ha det fint i värmen!Besök från Holland

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Mon, June 11, 2018 14:32:04A Lovely gang from the Netherlands has been visiting Sweden with their schapendoes Yuta /By Frost Bonis Bella Bugatti. We Went for long walks and we did some sightseeing around Österlen. Dinning in the garden almost every night and we had a lot of fun Joiepppiiee for some great Days together. On Friday Yuta went herding with her master Edwin and she did good. Learned some new techniques so now its back to The Netherlands to train. THANKS for coming!
Ännu en resa i mars

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Fri, April 06, 2018 18:05:55
Mars bjöd på ännu en resa till utlandet! Denna gången blev det till Norge och besök hos fina Elsa med familj. Vi hade några underbara dagar tillsammans. God mat, mysigt umgänge och såklart mycket hundbus. Troja, Saga och Donna fick följa med på resan till Hamar. Förutom det sociala biten deltog vi på årsmötet i Norsk Schapendoesklubb där vi hade en sak på dagordningen som blev behandlat.

Den var några soliga och mycket kalla dagar i vackra Hamar - Tack Arnfinn och Tove för gästfriheten och för sightseeing - ännu en resa som ger mersmak Norge är vackert! På bilden ovan ser ni fina Elsa - By Frost Snow Queen.

Här följer lite bilder från Holland och Norge!

Trevlig helg alla glada!Åter till Holland mars 2018

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Fri, March 30, 2018 08:51:47
Hej igen! Nu är det påsk och vi ska bara njuta av ledigheten och fixa lite hemma. Tänkte uppdatera lite då vi varit i farten igen! I början av mars drog Donna, Saga och jag på nya äventyr i Holland. Resan statade inte bra 😥 full snöstorm och det slutade aldrig snöa!! Jag bestämde mig för att start resan en dag tidigare än planerat för att slippa stressa iväg ....men tydligen var det inte heller bra då en snöplog backade på bilen mindre än 1 km från huset SUCK! Meen skam den som ger sig ....jag körde till Holland!! Första natten sov vi hos Yutas familj det var UNDERBART att träffa henne igen och hennes familj såklart 😍 efter en BLÅSIG och SVINKALL träff med bästa Herma och hennes schappar drog vi norrut till Groningen för 2 dagar med mys och utställning. Båda tjejer var duktiga och det gick fin fint dag 1 blev Saga 2a i hennes klass och Donna blev 3a bästa tik med RES CACIB. Dag 2 var vi uppvärmda och då slog till med att Saga blev BIR VALP och Donna BIM med CERT OCH CACIB...jisses kors vilken tripp 😊 Vi hade några sköna och intensiva dagar i fantastiska Holland.

Next »