by frost

by frost

En blogg om schapendoes och inredning

Hej min blogg handlar mycket om mina fina schapendoes Troja, Samantha, Donna. Saga och Luca. Lite om vad vi hittar på med i familjen och om min kennel som heter Kennel By Frost. Men jag förmedlar även inredningstips och tankar kring det området. Då jag arbetar som inredningsdesigner för Colorama. Kanske en lite märklig kombination men det är så jag lever mitt liv. Fritiden går mycket tid åt till hundarna och när jag ändå reser land och riken runt, så samlar jag på mig inspiration och energi till att vara kreativ och utveckla mitt sinne för att inreda hem och offentliga miljöer.

Allt händer på en gång!!

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Sat, January 05, 2019 21:11:18
PYYYYYYYY - 2019 startade i 300 km/t!!

Nyåret närmade sig och vi vet att det är en superjobbig period för vår Samantha och ju äldre hon blir ju mer påfrestande bli all nyårsraketer för henne och vi försöker skydda henne så gott vi kan. Men i år blev det inte lätt - alla började löpa och det var dags för oss att förbereda oss för att para Donna.

Snälla Mike och Nelly bjöd oss på nyårsmys och god mat och vi satta oss alla på badrummet under 12-slaget för att finnas där för Sammy när smällandet var som värst. 4 personer och 6 hundar satt på badrummet och skålade in det nya året.

Direkt på morgonen drog jag iväg för sista progestronprovet på Donna för det var nog dags för en date med hennes utvalda. Provet bekräftade att vi skulle dra iväg direkt. Hem med Anders och de fyrbenta som inte skulle med och sedan packa om bilen för en 16 timmars tripp till vackra Schweiz. Bibbi och Birgit stod redo och hoppade in i bilen när vi susade förbi.
Vi körde direkt (20 minuters vila på en bensinstation) och anlände Olten kl 9 på morgonen. Lite sömn och sedan iväg för att träffa Lumpi, hans uppfödare Natascha Berg och hans ägare Silvia. Jag var så spänd och bad till att han skulle leva upp till det jag förväntat mig och DET GJORDE HAN MED RÅGE!! SÅÅÅÅÅÅ snygg, frisk och trevlig. Donna och Lumpi hittade varandra direkt och lekte och umgicks som att de känt varandra hela livet. Nästa morgon blev det parning och Lumpi är en riktig gentleman frågade snällt och Donna sa ja och då var det klart!

De är så fina tillsammans väldigt typlika och har en härlig aura av energi, glädje och friskhet tillsammans - nu hoppas och ber vi till att det blir valpar i mars.

Och precis som vi anlänt Schweiz så ringer Elin och berättar att hon blivit antagen till socionomutbildningen i Umeå med början 17 januari....Ja ja varför inte SUPERKUL nu ska det packas för en flytt till Umeå - det var bara att dra hem och börja planera för en flytt.

2019 har börjat kanonbra hoppas att ni känner likadant!
  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post57

2a advent

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Mon, December 10, 2018 17:27:39
I veckan som gick fick jag Norska Schapendoesklubbens fina medlemstidning och till min stora glädje fanns det reportage om finaste Elsa´s liv i Norge och om några händelser under 2018. Jag blev alldeles rörd - ovan en bild från vårt besök i Norge under mars 2018. Det var fantastiska dagar smiley 2a advent är avklarat alla hundarna blev kammade, hemmet städat och äntligen fick vi julpyntat. Lördag var vi på middag hos Anders, Anna, Snoddas och Elton. Våra tjejer fick stanna hemma med Elin, då 3 av dem visar tecken på att börja löpa smiley nu börjar det dra ihop sig för parning! Hoppas att vi kommer att fira jul hemma annars får det bli på Donnas kavaljers ort - och det är inte helt fel det heller smiley - det är superspännande och jag blir bara mer och mer förälskat i den fina killensmiley.

  • Comments(1)//blogg.byfrost.se/#post54

ÄNTLIGEN - NY HEMSIDA

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Sun, November 25, 2018 19:47:27
Hej kära vänner ÄNTLIGEN är det klart - efter många timmar av skrivande, sökande, svärande, svettande, förtvivlan och "skrik" om hjälp är den klar ..... YESSSS snart kommer den ut till er enjoy!

Kram
Helle

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post51

utmaning nr 2 under sommaren

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Fri, October 19, 2018 15:34:04
Direkt hemma igen från Vårgårda och ESS 2018 var det bara att packa om bilen låta hundarna vila och sedan packa igen för nästa utmaning och resa - Holland väntade!! 3 dagars utställning Beneluxvinnare, World Dog Show och en liten utställning till. Men minst lika viktigt var det att besöka våra vänner i Holland, valla, slappa, sightseeing och umgås. En hel vecka i Holland hade länge stått på önskelistan....oj nu hinner jag inte mer återkommer i helgen hoppas jag! Jobbar hårt för att förnya min hemsida som släpat efter - den ska få helt nytt utseende och flera funktioner :) det är lite pilligt och tar sin tid men nu har jag hittat formen och hoppas att det ska bli bra....jobbet kallar ha en skön fredag!

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post50

Bilder från Vårgårda 2018

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Mon, September 24, 2018 14:37:09
Bildkavalkad från Vårgårda 2018 - alla fick superfina bedömningar och Donna slog till med att bli bästa tik (av 68 tikar) och tog sitt andra cert. och By Frost gänget blev bästa uppfödaregrupp GALET BRA tycker jag med så unga hundar. TACK BY FROST GÄNGET FÖR ATT NI STÄLLER UPP KRAM IGEN!

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post49

Många uppdateringar ska göras!

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Mon, September 24, 2018 12:45:28
Hej hej nu är sommaren över och hösten har anlänt Sjöbo. Det känns i luften att värmen har lämnat oss. Denna morgon var det bara 6 grader när vi var ute på morgonrundan.

VILKEN SOMMAR VI HAR HAFT massor av värme och härliga kvällar - det är först nu som jag haft lust att ta en titt på tvn och då konstaterar man att man inget har missat ;)

Min semester stod i hundens och vännernas tecken som vanligt och VILKA upplevelser vi haft tillsammans och VILKA stora utmaningar vi återigen har klarat av tillsammans jag är såååå imponerat av vår fyrbenta älsklingar dom bara hänger med och svansarna viftar och ögonen säger vad ska vi göra nu och vart ska vi nu åka....goa och glada inga bekymmer här inte!

Vi började med några dagar hemma för att förbereda för vår årliga special i Vårgårda utanför Göteborg. I år var det inte "bara" en rasspecial det var även European Schapendoes Show med ca 150 deltagande hundar. Mina förhoppningar var att vi skulle ha några härliga dagar tillsammans, att hundarna skulle få med sig fina bedömningar från utställningen och att vi och hundarna skulle ha kul på agilitytävlingen.

4 hundar från min första kull deltog och en från min sista kull så 5 hundar av 10 möjliga från egen uppfödning kom, vilket är helt magiskt. Elsa med familj från Norge, Sheila med familj, Luca och Caroline och Donna, Saga, Fanny, Elin och lilla jag (bilen var fullpackat vill jag lova). Planen var att Aris och Sira med familj också skull ha varit med men då Aris är pälslös (på grund av Siras kärlek för hennes storebror ....SUCK) och Sira behöver mera träning valde familjen att stanna hemma vilket var klokt, men lite sorgligt vi saknade Eva och Michael. Vi fick nöja oss med att ha kontakt via telefon under dagarna vi var i Göteborg.

Vi hade det SUPERMYSIGT OCH ROLIGT TILL TUSEN! Alla måltider intogs tillsammans och vi gjorde det mesta tillsammans under dessa dagar. Härlig stämning och magiska prestationer av hundarna och deras ägare både på utställningen lördag och på agilityn på söndagen jag är så himla imponerat över er ska ni veta. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker tillbaka på våra dagar tillsammans.

Här efter följer en bildkavalkad från dagarna i Vårgårda.... får nog dela upp detta inlägg i flera olika inlägg annars tröttnar ni väl läsa ;)

Kram på er


  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post48

Många saker på g

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Wed, July 25, 2018 17:57:18
Många saker händer och mycket är på g precis som det brukar vara ;) Sheila har debuterat i officiell klass i agility. Matte Nelly har stora ambitioner för lilla goa Sheila (sånt gillar jag) och stora krav på sig själv och den kombinationen är bra men också jobbig att hantera ibland. Men det tar sig dom blir mer och mer samspelta och resultaten kommer DET ÄR JAG SÄKER PÅ! Nelly var snäll att skicka filmer och resultaten under de 5 dagarna som dom tävlade i Hula Hopp. Tuff utmaning i värmen men både Minya och Sheila gjorde bra ifrån sig smiley.

Nästa utmaning blir vår rasspecial i Vårgårda Team By Frost blir rikt representerade vilket jag naturligvist är JÄTTE glad över. Det ska bli underbart att spendera några dagar med er alla.

Luca står inför ännu en utmaning och den består i att han ska para med en fin tik. Detta kommer att ske inom ett tag. Uppfödaren till tiken och jag har tät kontakt fram tills att det är dags....det ska bli så spännande tycker både Caroline med familj och jag.

Mina egna planer på nästa kull är nästan klara … några detaljer ska fixas och sedan är allt spikat och klart.

Annars jobbar jag mycket men snart väntar en lång skön och välbehövlig semester i hela 3 veckor ska bli såååååå underbart!!

Ta hand om er i värmen! Kram på er!
I väntan på nästa kull By Frost "barn" får ni här lite bilder på finaste Elsa, Saga, Luca (och Noel) och Donna och Elsa!

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post47

Träning och planering

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Wed, June 27, 2018 14:40:29

Finaste By Frost Ice Crystal - alias Sheila blev fångat i Sara Björcks kamera igår når dom tränade VILKEN fin bild tycker jag. Denna lilla snabba tjejen med hennes matte Nelly Bengtsson tränar flitigt och resultaten syns tydligt. Det är inge "bara" Sheila som visar goda förutsättningar i agility även Elsa med husse Arnfinn tränar och snart blir det debut i för båda på tävlingsbanorna. Elin med Donna och Caroline med Luca har precis startat deras träning och det ser även fin fint ut. Aris med husse Michael tränar och Nelson med lillmatte tränar - att ni tränar era hundar och har kul tillsammans är det BÄSTA jag vet. Själv har jag inte riktigt haft tid mitt fokus har legat på annat, men det ska väl bli ändring på det till hösten hoppas jag.

Hela våren har jag samlat kraft och haft en del funderingar på hur nästa kull valpar ska formas - det där med avel är inte svårt när man vet vad man vill! Men att göra det på mitt vis med mina tankar så är det inte alltid så lätt. Det finns fina pojkar lite överallt men att hitta HONOM som känns HELT rätt är svårt. Ni som känner mig eller har valp från mig vet att mitt hjärta slår hårt för rasen SCHAPENDOES och för valparna som jag ser till kommer till världen. Jag går genom eld och vatten för "mina" valpar och deras rätta ägare!

Ikväll ska vi heja på Sverige i fotboll!! Och jag ska fortsätta fundera på nästa kull BY FROST barn - jag ser verkligen framemot nästa kull och härliga nya valpköpare - min förhoppning är att By Frost familjen växer under 2019 smiley

Ha det fint i värmen!  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post46
Next »