by frost

by frost

En blogg om schapendoes och inredning

Hej min blogg handlar mycket om mina fina schapendoes Troja, Samantha, Donna. Saga och Luca. Lite om vad vi hittar på med i familjen och om min kennel som heter Kennel By Frost. Men jag förmedlar även inredningstips och tankar kring det området. Då jag arbetar som inredningsdesigner för Colorama. Kanske en lite märklig kombination men det är så jag lever mitt liv. Fritiden går mycket tid åt till hundarna och när jag ändå reser land och riken runt, så samlar jag på mig inspiration och energi till att vara kreativ och utveckla mitt sinne för att inreda hem och offentliga miljöer.

2 veckor redan 🙈💙❤

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Sat, March 16, 2019 16:06:42
Hej vänner nu är det helg igen och mina småttingar är nu 2 veckor gamla. Nu har de öppnat ögonen och testar alla 4 ben men det går väl si sådär 😂😂 ett är ett ivrigt gäng, men inte så lång tid i taget. Fortsatt är mamma Donnas mjölkbar och hennes närhet det viktigaste och sömn. De växer alla och ökar fint i vikt så här råder det lugn och ro i huset. De är sååå gulliga och alleledes ljuvliga alla 8 och Donna är en supermamma. Troja är väldigt sugen på att hjälpa till, men hon får vänta lite till med hennes assistans 😉 den lär behövas senare när det blir full rulle på de små.
Ha en skön helg alla ...det blir säkert fler bilder snart!

Kram kram

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post69

Igår blev valparna 1 vecka 💙❤

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Sat, March 09, 2019 11:18:24
Nu är vi en vecka och vi är runda och goa alla. Har fått göra en revision av fördelningen det är 3 hanar 5 tikar jisses kors vilken miss men men inte hela världen 🤣🤣🤣 VIKTIGAST är att alla mår bra och att mamma Donna och valparna får det de behöver, vila, mat och sömn. Annars är jag sååå nöjd med de små. De växer och snart öppnar de ögonen. Ett speciellt ögonblick då de på något vis får en "personlighet". Det är ett livligt och ljuvligt gäng. De har i någon form redan har visat lite vem de är. Det väntar roliga tider framöver 😍
Ha en skön helg!
Kram från mig i valplådan 😊

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post67

Vilken härlig känsla ❤

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Tue, March 05, 2019 19:46:06
Som jag längtat efter dessa små gullisar, de äter sover och tumlar runt i valplådan. Donna är en exemplarisk mamma hon pysslar och ligger lugnt och tryggt med de små. Idag har hon för första gången tagit en sväng ut i vardagsrummet, men annars är hon VÄLDIGT nöjd med att vara med de små i valplådan. Här andas det lugn, ro och harmoni och vi bara njuter 🤗

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post66

Nuuuuuu är de här!! 💙💙💙❤❤❤❤❤

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Sat, March 02, 2019 12:00:04
Jag som trodde att valparna skulle komma på söndag!! Men jag hade fel!! Donna bestämde sig för att valpa igår 😍 kl ca 21 började hon krysta och på kisserundan i trädgården tyckte hon plötsligt att buskarna behövde ha lite nya hål runt rotsystemet 😜 ....då förstod jag att hon var på g! In med Donna, valplådan stod redo och sedan ringde jag efter Birgit min mentor och kära vän ❤ Birgit och Bibbi hann precis innan för dörren och sedan pep Donna till och första valpen var född en fin fin pojke kom till världen, sedan gick allt slag i slag och till slut hade jag 8 valpar i lådan 3 hanar och 5 tikar. De är så jämna och fina och diade direkt. Donna pysslade om alla och var så trygg och lugn. En valp föddes i Birgits knä när Donna bestämde sig för att hon ville mysa lite i en paus mellan 2 valpar 😉😉🤣🤣😍. Jag är SÅ STOLTA och LYCKLIG - nu ska vi mysa och njuta av de 8 gullisar.
Kram på er och ha en skön lördag ❤  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post65

2 helger 2 utställningar

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Mon, February 18, 2019 14:20:06
Intensiva dagar och helger!
Mycket jobb med roliga inredningsprojekt och hemma håller jag på att fixa med valprummet Donna och jag flyttar in denna veckan så att hon kan inspektera valplådan där er ca 2 veckor kvar tills att valparna kommer till världen och hon är väldigt rund om magen. Donna äter mer och lite kraftigare foder så att där är rikligt med näring till alla.

Förra helgen var Nelly och jag i Fredericia Danmark med Sheila och Saga det var dags för Fredericia int. och Sheila dansade sig in i domarens hjärta och klapp en placering som 2a bästa tik och fick CERT och CACIB. Grattis Nelly! Saga blev 2a i hennes klass och fick excellent CK.

Denna helgen var det först årsmöte i Svenska Schapendoesklubben där det delades ut årsbästa rosetterna för 2018. Helt UNDERBART att kennel By Frost blev 5:e bästa uppfödare totalt, Donna blev 3:e bästa utställningstik och mamma Troja blev 2:e bästa avelstik snyggt jobbat alla Frostisar.

I går söndag var det dags för utställning i Motala och då slog Saga till med att bli 4:e bästa tik totalt och Sheila blev 2a i öppenklass med excellent CK.

Med andra ord så går det fortsatt mycket bra. Nu drar vi ner på takten och stannar hemma för att skapa en lugn och harmonisk miljö och inte utsätta oss för onödiga risker med smitta och annat. Den processen har egentligen varit i gång länge med nu är det mer eller mindre karantän som gäller för att skydda de kommande valparna och Donna.

Ha en härlig vecka :)
Kram Helle

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post62

Magen växer

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Wed, February 06, 2019 13:18:51
Börjar längta till våren och till att göra utomhus aktiviteter som vallning och agility. I sommar blir det träningsläger med våra vänner i Finland så det gäller att försöka komma i form för 3 dagar med full aktivitet och sedan ska jag träffa Hilda och Lucas valpar. Det ska bli så himla kuuuulll som jag längtar 2019 är ett superspännande år med valpar, besök från in och utland samt resor och upplevelser med hundarna och med våra nya och gamla vänner och valpköpare.

Donna mage växer och hon vill vara nära nära, hon är lugn men tar fortfarande hennes rundor i full galopp - den "berömda" By Frost snurren är det sparsamt med smiley snart är där väl inte plats för benen att ta i för att snurra i luften. Väldigt snart ska valprummet inredas och fixas til,l så att Donna och jag kam flytta in och bo in oss.

Ha en skön dag!(här en bild från sommaren 2017. Donna fixar med en av sommarens valpar - hon är så fin min finaste Donna)

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post61

Skön lugn helg

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Sun, February 03, 2019 21:07:21
Denna helgen har vi slappat och fixat med lite pälsvård, träffat vänner och har haft härliga samtal med gamla och nya By Frostare. Donna mår toppen och aptiten har ökat. Ikväll låg Donna på ryggen i soffan och det kändes verkligen att det fanns mer än en Donna i hennes fina kropp.

Jag bli ALLDELES varm i kroppen av att känna hennes spända mage och att iaktta hennes numera värdiga blick. Luca och Caroline följde med på en runda vid Vombsjön och normalt leker Donna och Luca intensivt, men idag sa Donna ifrån och berättade att Saga kunde ta över hennes roll för hon är upptagen med annat 🤣🤣🤣 så klok och Saga var tacksam för att få ta rollen. Som de lekte, Samantha och Troja hängde även de med i leken medans Donna luktade på blommorna som inte finns 😉😉. Luca är LYCKLIG VÄLDIGT LYCKLIG det är så härligt att se homom tillsammans med tjejerna.

Hoppas ni haft en härlig helg. Imorgon väntar nya inredningsprojekt som ska startas upp. Ska bli spännande och se om mina kära kunder gillar mina idéer.  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post60

Härlig vecka med en massa goda besked

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Fri, February 01, 2019 14:21:31
I veckan ögonlystes Luca för tredje gången och han fick återigen betyget att han är frisk som nötkärna inga ärftliga sjukdomar hittades - det är sååå skönt!

Sedan har det spännande igår - vi skulle till Malmö för att göra en ultraljudsundersökning på Donna. Jag har länge misstänkt att hon var dräktig, men jag vill ha koll på läget och YESSSSSS direkt när veterinären satte apparaten på henne lilla goa mage så såg vi en liten ny By Frostare ..... jag blev så LYYYCKLIG och lyckan var minst lika stor i Schweiz hos Lumpis ägare och uppfödare Natascha Bergs smiley.

Där var ett gäng därinne men då veterinären inte fick raka magen på Donna så såg vi kanske inte alla. Nu kan vi fortsätta vänta, längta och förbereda för att valparna kommer i början av mars.Ha en riktigt skön kväll och helg - vi ska klappa magen, träffa vänner, gå promenader och kolla på melodifestivalen smiley  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post59
Next »