by frost

Magen växerSchapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Wed, February 06, 2019 13:18:51

Blog imageBörjar längta till våren och till att göra utomhus aktiviteter som vallning och agility. I sommar blir det träningsläger med våra vänner i Finland så det gäller att försöka komma i form för 3 dagar med full aktivitet och sedan ska jag träffa Hilda och Lucas valpar. Det ska bli så himla kuuuulll som jag längtar 2019 är ett superspännande år med valpar, besök från in och utland samt resor och upplevelser med hundarna och med våra nya och gamla vänner och valpköpare.

Donna mage växer och hon vill vara nära nära, hon är lugn men tar fortfarande hennes rundor i full galopp - den "berömda" By Frost snurren är det sparsamt med smiley snart är där väl inte plats för benen att ta i för att snurra i luften. Väldigt snart ska valprummet inredas och fixas til,l så att Donna och jag kam flytta in och bo in oss.

Ha en skön dag!Blog image(här en bild från sommaren 2017. Donna fixar med en av sommarens valpar - hon är så fin min finaste Donna)

Skön lugn helg Schapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Sun, February 03, 2019 21:07:21

Blog imageDenna helgen har vi slappat och fixat med lite pälsvård, träffat vänner och har haft härliga samtal med gamla och nya By Frostare. Donna mår toppen och aptiten har ökat. Ikväll låg Donna på ryggen i soffan och det kändes verkligen att det fanns mer än en Donna i hennes fina kropp.

Jag bli ALLDELES varm i kroppen av att känna hennes spända mage och att iaktta hennes numera värdiga blick. Luca och Caroline följde med på en runda vid Vombsjön och normalt leker Donna och Luca intensivt, men idag sa Donna ifrån och berättade att Saga kunde ta över hennes roll för hon är upptagen med annat 🤣🤣🤣 så klok och Saga var tacksam för att få ta rollen. Som de lekte, Samantha och Troja hängde även de med i leken medans Donna luktade på blommorna som inte finns 😉😉. Luca är LYCKLIG VÄLDIGT LYCKLIG det är så härligt att se homom tillsammans med tjejerna.

Hoppas ni haft en härlig helg. Imorgon väntar nya inredningsprojekt som ska startas upp. Ska bli spännande och se om mina kära kunder gillar mina idéer.

Blog image

Härlig vecka med en massa goda beskedSchapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Fri, February 01, 2019 14:21:31

I veckan ögonlystes Luca för tredje gången och han fick återigen betyget att han är frisk som nötkärna inga ärftliga sjukdomar hittades - det är sååå skönt!

Sedan har det spännande igår - vi skulle till Malmö för att göra en ultraljudsundersökning på Donna. Jag har länge misstänkt att hon var dräktig, men jag vill ha koll på läget och YESSSSSS direkt när veterinären satte apparaten på henne lilla goa mage så såg vi en liten ny By Frostare ..... jag blev så LYYYCKLIG och lyckan var minst lika stor i Schweiz hos Lumpis ägare och uppfödare Natascha Bergs smiley.

Där var ett gäng därinne men då veterinären inte fick raka magen på Donna så såg vi kanske inte alla. Nu kan vi fortsätta vänta, längta och förbereda för att valparna kommer i början av mars.Blog imageHa en riktigt skön kväll och helg - vi ska klappa magen, träffa vänner, gå promenader och kolla på melodifestivalen smileyPusselbitarna faller på platsFamiljelivet

Posted by Helle Frost Jensen Tue, January 08, 2019 22:07:34

Pusselbitarna för Elin flytt till Umeå börjar falla på plats. Studentrum på korridor är fixat och flygbiljetten är köpt. Det känns riktigt bra att Elin ska få börja hennes drömutbildning i Umeå. Flytten blir ett minne för livet och ett viktigt steg ut i vuxenlivet och en utbildning till socionom.

Vi har en hel del som ska fixas innan vi har allt på plats,men vi jobbar hårt för att hennes flytt ska gå så smidigt det bara går.

Nu är vi alla tillbaka på jobbet och julpyntet är borta både hemma och på jobbet och det känns skönt och luftigt. Nu väntar vi på att ljuset ska komma tillbaka och att Donna ska visa tecken på dräktighet.

Den flygande starten på året har varit rolig, men jag har inte riktigt haft tid att sortera i alla tankar och ta igen bristen på sömn - men det kommer!!

Sov gott alla vänner jag hör att min kudde kallar smiley


Blog image(en bild på fina Ozzy som bor i Stockholm)

Allt händer på en gång!!Schapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Sat, January 05, 2019 21:11:18

PYYYYYYYY - 2019 startade i 300 km/t!!

Nyåret närmade sig och vi vet att det är en superjobbig period för vår Samantha och ju äldre hon blir ju mer påfrestande bli all nyårsraketer för henne och vi försöker skydda henne så gott vi kan. Men i år blev det inte lätt - alla började löpa och det var dags för oss att förbereda oss för att para Donna.

Snälla Mike och Nelly bjöd oss på nyårsmys och god mat och vi satta oss alla på badrummet under 12-slaget för att finnas där för Sammy när smällandet var som värst. 4 personer och 6 hundar satt på badrummet och skålade in det nya året.

Direkt på morgonen drog jag iväg för sista progestronprovet på Donna för det var nog dags för en date med hennes utvalda. Provet bekräftade att vi skulle dra iväg direkt. Hem med Anders och de fyrbenta som inte skulle med och sedan packa om bilen för en 16 timmars tripp till vackra Schweiz. Bibbi och Birgit stod redo och hoppade in i bilen när vi susade förbi.
Vi körde direkt (20 minuters vila på en bensinstation) och anlände Olten kl 9 på morgonen. Lite sömn och sedan iväg för att träffa Lumpi, hans uppfödare Natascha Berg och hans ägare Silvia. Jag var så spänd och bad till att han skulle leva upp till det jag förväntat mig och DET GJORDE HAN MED RÅGE!! SÅÅÅÅÅÅ snygg, frisk och trevlig. Donna och Lumpi hittade varandra direkt och lekte och umgicks som att de känt varandra hela livet. Nästa morgon blev det parning och Lumpi är en riktig gentleman frågade snällt och Donna sa ja och då var det klart!

De är så fina tillsammans väldigt typlika och har en härlig aura av energi, glädje och friskhet tillsammans - nu hoppas och ber vi till att det blir valpar i mars.

Och precis som vi anlänt Schweiz så ringer Elin och berättar att hon blivit antagen till socionomutbildningen i Umeå med början 17 januari....Ja ja varför inte SUPERKUL nu ska det packas för en flytt till Umeå - det var bara att dra hem och börja planera för en flytt.

2019 har börjat kanonbra hoppas att ni känner likadant!

Blog image


Jul 2018Familjelivet

Posted by Helle Frost Jensen Mon, December 24, 2018 16:05:07

Då var det äntligen jul - mycket jobb men såååå kul det är att jobba när det är jul. Massor av band och papper tummarna och tårna ömmar men vad gör det när man ser och hör hur glada och tacksamma våra kunder är för all tid vi lägger på varje paket som lämnat butiken. Caroline, Anders, Sara och jag har VERKLIGEN haft ett fantastisk teamwork och allt har bara gått som en dans smiley nu ska vi fira jul med familjen och det ska bli superskönt. Ska bara njuta de kommande dagarna för snart mycket snart väntar en ny utmaning - sååå spännande det ska bli smiley så ska det samlas kraft och energi....tjooohoo - ha en fantastisk jul alla godingar vi hörs snart igen för snart mycket snart ska Donna få träffa hennes kavajer 😍😍🎅❤Blog image

3a advent imorgonFamiljelivet

Posted by Helle Frost Jensen Sat, December 15, 2018 17:17:50

Nu börjar det närma sig jul på riktigt!

Jag märker att mitt fokus på jobbet flyttar från mina inredningsprojekt till inslagning och presentation av julklappar till våra kunder - det är en rolig tid att jobba. Nästa vecka kommer det att bli intensivt då julhandeln för allvar drar igång.

I veckan fick ett av mina inredningsprojekt nycklarna till deras fina nya hus. SUPERKUL att de blev nöjda med resultatet och jag måste säga att det ser jättefint ut nu när möblerna sakta men säkert kommer in på plats.

Hundarna vilar och tar det lugnt ingen julstress där inte. Löpet för samtliga tjejer har kommit igång så smått och jag har påbörjat inköpen av julklapparna till familjen (bäst att ligga i lite). Jag ser framemot en jul med familjen, men löpet kan fortfarande göra att julfirandet blir lite annorlunda i år, då Donna ska paras. Vi får se, jag tar det som det kommer.

Jag får löpande information om Donnas kavaljer och han verkar vara i topptrim smileydet ska bli så spännande! Än är jag inte redo att avslöja vem han är, men här kommer en bild som en liten "aptitretare" smileysmiley han är såååååå fiiiiiiin!Blog imageHa det gott njut av julens alla dagar och glöm inte att ta hand om er och varandra!

Ha en härlig 3 advent!

Kram kram

2a advent Schapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Mon, December 10, 2018 17:27:39

Blog imageI veckan som gick fick jag Norska Schapendoesklubbens fina medlemstidning och till min stora glädje fanns det reportage om finaste Elsa´s liv i Norge och om några händelser under 2018. Jag blev alldeles rörd - ovan en bild från vårt besök i Norge under mars 2018. Det var fantastiska dagar smiley 2a advent är avklarat alla hundarna blev kammade, hemmet städat och äntligen fick vi julpyntat. Lördag var vi på middag hos Anders, Anna, Snoddas och Elton. Våra tjejer fick stanna hemma med Elin, då 3 av dem visar tecken på att börja löpa smiley nu börjar det dra ihop sig för parning! Hoppas att vi kommer att fira jul hemma annars får det bli på Donnas kavaljers ort - och det är inte helt fel det heller smiley - det är superspännande och jag blir bara mer och mer förälskat i den fina killensmiley.