by frost

Valparna är nu 5 veckorSchapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Wed, April 10, 2019 22:20:29

Blog imageVilket härligt väder vi har - fast idag fick vi ett litet bakslag med lite snödryss. Men helgen var helt fantastisk 20 grader på uteplatsen och valparna ÄLSKAR att vara ute. De hoppar och skuttar och busar allt vad de orkar. Det märks tydligt att de blivit mera självständiga och drar på egna små äventyr så nu gäller det att hålla extra koll på de små trollen - deras värld blev plötsligt jättestor och fast det var kallt med några få plusgrader idag så skulle de absolut ut.

Det är verkligen ett härligt gäng så framåt, roliga och myyysssiga.

Vi har haft en hel del besök den senaste tiden av kommande By Frostare - möten med nya och gamla vänner/bekanta. Det känns bara så härligt - bara en sån sak att man från en tjej på 12 år hör att hon suttit och tittat på You-Tube i ca 100 timmar för att studera vad hon vill göra med hennes kommande valp, känns helt magiskt. Alla som varit här såhär långt har varit pålästa om rasen och har en tydlig plan för deras hundägande och det gäller även de som önskar valp från min nästa kull.

Just nu ligger alla och sover tungt. Mätta i magen och trötta efter dagens upplevelser. De drömmer en del just nu men det är många intryck som ska sorteras varje dag.

Sov gott alla Blog image


Valparna 4 veckor Schapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Thu, March 28, 2019 07:45:10

Blog imageÅhhhh va jag njuter av dessa underverk jag är så glad att jag har.möjlighet att uppleva glädjen vid att se dem växa, leka, sova och äta. De är nu avmaskade, fått klipptklor, har fått äta annat än Donnas goda mjölk och de er verkligen matglada hela högen.

Älskar att sitta och observera när de leker nu börjar jag lära mig deras personligheter.Snart ska de få besök från när och fjärran. Ser framemot att visa de små för er som önskar valp efter Lumpi och Donna. Blog imageIdag ska de vuxna hundarna kammas, huset städas och valparna ska leka i köket och få lite nytt att utforska och sedan ska de vägas och fotograferas. Det är fullt upp men jag glömmer INTE att njuta 🤗 ha en skön dag - vi hörs och syns!
2 veckor redan 🙈💙❤Schapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Sat, March 16, 2019 16:06:42

Blog imageHej vänner nu är det helg igen och mina småttingar är nu 2 veckor gamla. Nu har de öppnat ögonen och testar alla 4 ben men det går väl si sådär 😂😂 ett är ett ivrigt gäng, men inte så lång tid i taget. Fortsatt är mamma Donnas mjölkbar och hennes närhet det viktigaste och sömn. De växer alla och ökar fint i vikt så här råder det lugn och ro i huset. De är sååå gulliga och alleledes ljuvliga alla 8 och Donna är en supermamma. Troja är väldigt sugen på att hjälpa till, men hon får vänta lite till med hennes assistans 😉 den lär behövas senare när det blir full rulle på de små.
Ha en skön helg alla ...det blir säkert fler bilder snart!

Kram kram

Bilder från valprummet Inredningsdesign

Posted by Helle Frost Jensen Sat, March 09, 2019 11:50:50Igår blev valparna 1 vecka 💙❤Schapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Sat, March 09, 2019 11:18:24

Blog imageNu är vi en vecka och vi är runda och goa alla. Har fått göra en revision av fördelningen det är 3 hanar 5 tikar jisses kors vilken miss men men inte hela världen 🤣🤣🤣 VIKTIGAST är att alla mår bra och att mamma Donna och valparna får det de behöver, vila, mat och sömn. Annars är jag sååå nöjd med de små. De växer och snart öppnar de ögonen. Ett speciellt ögonblick då de på något vis får en "personlighet". Det är ett livligt och ljuvligt gäng. De har i någon form redan har visat lite vem de är. Det väntar roliga tider framöver 😍
Ha en skön helg!
Kram från mig i valplådan 😊

Vilken härlig känsla ❤Schapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Tue, March 05, 2019 19:46:06

Blog imageSom jag längtat efter dessa små gullisar, de äter sover och tumlar runt i valplådan. Donna är en exemplarisk mamma hon pysslar och ligger lugnt och tryggt med de små. Idag har hon för första gången tagit en sväng ut i vardagsrummet, men annars är hon VÄLDIGT nöjd med att vara med de små i valplådan. Här andas det lugn, ro och harmoni och vi bara njuter 🤗 Blog image

Nuuuuuu är de här!! 💙💙💙❤❤❤❤❤Schapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Sat, March 02, 2019 12:00:04

Jag som trodde att valparna skulle komma på söndag!! Men jag hade fel!! Donna bestämde sig för att valpa igår 😍 kl ca 21 började hon krysta och på kisserundan i trädgården tyckte hon plötsligt att buskarna behövde ha lite nya hål runt rotsystemet 😜 ....då förstod jag att hon var på g! In med Donna, valplådan stod redo och sedan ringde jag efter Birgit min mentor och kära vän ❤ Birgit och Bibbi hann precis innan för dörren och sedan pep Donna till och första valpen var född en fin fin pojke kom till världen, sedan gick allt slag i slag och till slut hade jag 8 valpar i lådan 3 hanar och 5 tikar. De är så jämna och fina och diade direkt. Donna pysslade om alla och var så trygg och lugn. En valp föddes i Birgits knä när Donna bestämde sig för att hon ville mysa lite i en paus mellan 2 valpar 😉😉🤣🤣😍. Jag är SÅ STOLTA och LYCKLIG - nu ska vi mysa och njuta av de 8 gullisar.
Kram på er och ha en skön lördag ❤Blog imageRenovering hemmaInredningsdesign

Posted by Helle Frost Jensen Fri, March 01, 2019 14:12:24

Nu äntligen!! Är valprummet så gott som klart inväntar lite hyllor men annars är allt på plats känns supermysigt att få det fräscht inför de kommande valparna. Rummet kommer att användas flitigt de kommande veckorna och nu vill vi bara vara där hela tiden.

Inga möbler som ska skyddas eller tar onödig plats på golvet och inga sladdar som små ivriga valpar kan komma åt - det känns skönt. Såg idag att det var lite färgstänk kvar på fönsterpartiet - men de kommer bort ikväll när jag ska sätta mig i dagbädden och dricka en kopp te och klappar på Donnas stora mage. Nu är där inte många dagar kvar smiley

Ha en skön helg och njut av vårsolen! (bilder kommer)