by frost

3a advent imorgonFamiljelivet

Posted by Helle Frost Jensen Sat, December 15, 2018 17:17:50

Nu börjar det närma sig jul på riktigt!

Jag märker att mitt fokus på jobbet flyttar från mina inredningsprojekt till inslagning och presentation av julklappar till våra kunder - det är en rolig tid att jobba. Nästa vecka kommer det att bli intensivt då julhandeln för allvar drar igång.

I veckan fick ett av mina inredningsprojekt nycklarna till deras fina nya hus. SUPERKUL att de blev nöjda med resultatet och jag måste säga att det ser jättefint ut nu när möblerna sakta men säkert kommer in på plats.

Hundarna vilar och tar det lugnt ingen julstress där inte. Löpet för samtliga tjejer har kommit igång så smått och jag har påbörjat inköpen av julklapparna till familjen (bäst att ligga i lite). Jag ser framemot en jul med familjen, men löpet kan fortfarande göra att julfirandet blir lite annorlunda i år, då Donna ska paras. Vi får se, jag tar det som det kommer.

Jag får löpande information om Donnas kavaljer och han verkar vara i topptrim smileydet ska bli så spännande! Än är jag inte redo att avslöja vem han är, men här kommer en bild som en liten "aptitretare" smileysmiley han är såååååå fiiiiiiin!Blog imageHa det gott njut av julens alla dagar och glöm inte att ta hand om er och varandra!

Ha en härlig 3 advent!

Kram kram

2a advent Schapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Mon, December 10, 2018 17:27:39

Blog imageI veckan som gick fick jag Norska Schapendoesklubbens fina medlemstidning och till min stora glädje fanns det reportage om finaste Elsa´s liv i Norge och om några händelser under 2018. Jag blev alldeles rörd - ovan en bild från vårt besök i Norge under mars 2018. Det var fantastiska dagar smiley 2a advent är avklarat alla hundarna blev kammade, hemmet städat och äntligen fick vi julpyntat. Lördag var vi på middag hos Anders, Anna, Snoddas och Elton. Våra tjejer fick stanna hemma med Elin, då 3 av dem visar tecken på att börja löpa smiley nu börjar det dra ihop sig för parning! Hoppas att vi kommer att fira jul hemma annars får det bli på Donnas kavaljers ort - och det är inte helt fel det heller smiley - det är superspännande och jag blir bara mer och mer förälskat i den fina killensmiley.

1 adventFamiljelivet

Posted by Helle Frost Jensen Thu, December 06, 2018 08:32:19

Då var 1a advent avklarat och julskyltningen i söndags gick jättebra. Kul att så många trotsade regnet och besökte oss. I helgen hade vi besök av kusin Emilie som är JÄTTE förtjust i våra hundar. Det blev en helg i hundarnas och familjens tecken. Schapendoespromenad med ett härligt gäng, umgås med Luca som vi fick låna några timmar, restaurangbesök och adventsmys i Danmark hos min storebror, en härlig tradition. Emilie hade händerna fulla med alla hundar och leendet på hennes läppar tog aldrig slut. Guld att se hur hon bara njöt och hundarna likaså då det hela tiden fanns en som ville klappa och pussa på dem - tur att dom har mycket päls för annars hade dom varit nakna nu 😂😂❤ här kommer lite bilder från helgens aktiviteter. Ha en skön torsdag kram kram

Julskyltning Inredningsdesign

Posted by Helle Frost Jensen Tue, November 27, 2018 18:03:55

Då var vi igång julskyltningen står för dörren - alla 4 fönster är tömda och städade och Caroline och jag är fokuserade på att få fram årets tema. Vinterlandskap är temat och det pyntas för fullt 2 fönster återstår. Vi hoppas på att få allt färdigt imorgon och slutklämmen med det sista piff blir på fredag.

Det är intensiva och roliga dagar - att julskylta är SUPERKUL!!

Tack för att ni har tittat in på min hemsida det känns jätteroligt att ni uppskattar vad ni sett och läst - idag var det en kall och solig dag med minus 6 grader när jag stack ut näsan. Vinterjacka, vantar och mössa är nu en nödvändighet i Skåneland ;)

Ha en skön kväll. Jag ska hem och slänga upp fötterna smiley

Blog imageÄNTLIGEN - NY HEMSIDASchapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Sun, November 25, 2018 19:47:27

Hej kära vänner ÄNTLIGEN är det klart - efter många timmar av skrivande, sökande, svärande, svettande, förtvivlan och "skrik" om hjälp är den klar ..... YESSSS snart kommer den ut till er enjoy!

Kram
Helle

utmaning nr 2 under sommarenSchapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Fri, October 19, 2018 15:34:04

Direkt hemma igen från Vårgårda och ESS 2018 var det bara att packa om bilen låta hundarna vila och sedan packa igen för nästa utmaning och resa - Holland väntade!! 3 dagars utställning Beneluxvinnare, World Dog Show och en liten utställning till. Men minst lika viktigt var det att besöka våra vänner i Holland, valla, slappa, sightseeing och umgås. En hel vecka i Holland hade länge stått på önskelistan....oj nu hinner jag inte mer återkommer i helgen hoppas jag! Jobbar hårt för att förnya min hemsida som släpat efter - den ska få helt nytt utseende och flera funktioner :) det är lite pilligt och tar sin tid men nu har jag hittat formen och hoppas att det ska bli bra....jobbet kallar ha en skön fredag!Blog image

Bilder från Vårgårda 2018Schapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Mon, September 24, 2018 14:37:09

Bildkavalkad från Vårgårda 2018 - alla fick superfina bedömningar och Donna slog till med att bli bästa tik (av 68 tikar) och tog sitt andra cert. och By Frost gänget blev bästa uppfödaregrupp GALET BRA tycker jag med så unga hundar. TACK BY FROST GÄNGET FÖR ATT NI STÄLLER UPP KRAM IGEN!

Många uppdateringar ska göras!Schapendoes

Posted by Helle Frost Jensen Mon, September 24, 2018 12:45:28

Hej hej nu är sommaren över och hösten har anlänt Sjöbo. Det känns i luften att värmen har lämnat oss. Denna morgon var det bara 6 grader när vi var ute på morgonrundan.

VILKEN SOMMAR VI HAR HAFT massor av värme och härliga kvällar - det är först nu som jag haft lust att ta en titt på tvn och då konstaterar man att man inget har missat ;)

Min semester stod i hundens och vännernas tecken som vanligt och VILKA upplevelser vi haft tillsammans och VILKA stora utmaningar vi återigen har klarat av tillsammans jag är såååå imponerat av vår fyrbenta älsklingar dom bara hänger med och svansarna viftar och ögonen säger vad ska vi göra nu och vart ska vi nu åka....goa och glada inga bekymmer här inte!

Vi började med några dagar hemma för att förbereda för vår årliga special i Vårgårda utanför Göteborg. I år var det inte "bara" en rasspecial det var även European Schapendoes Show med ca 150 deltagande hundar. Mina förhoppningar var att vi skulle ha några härliga dagar tillsammans, att hundarna skulle få med sig fina bedömningar från utställningen och att vi och hundarna skulle ha kul på agilitytävlingen.

4 hundar från min första kull deltog och en från min sista kull så 5 hundar av 10 möjliga från egen uppfödning kom, vilket är helt magiskt. Elsa med familj från Norge, Sheila med familj, Luca och Caroline och Donna, Saga, Fanny, Elin och lilla jag (bilen var fullpackat vill jag lova). Planen var att Aris och Sira med familj också skull ha varit med men då Aris är pälslös (på grund av Siras kärlek för hennes storebror ....SUCK) och Sira behöver mera träning valde familjen att stanna hemma vilket var klokt, men lite sorgligt vi saknade Eva och Michael. Vi fick nöja oss med att ha kontakt via telefon under dagarna vi var i Göteborg.

Vi hade det SUPERMYSIGT OCH ROLIGT TILL TUSEN! Alla måltider intogs tillsammans och vi gjorde det mesta tillsammans under dessa dagar. Härlig stämning och magiska prestationer av hundarna och deras ägare både på utställningen lördag och på agilityn på söndagen jag är så himla imponerat över er ska ni veta. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker tillbaka på våra dagar tillsammans.

Här efter följer en bildkavalkad från dagarna i Vårgårda.... får nog dela upp detta inlägg i flera olika inlägg annars tröttnar ni väl läsa ;)

Kram på er