by frost

by frost

En blogg om schapendoes och inredning

Hej min blogg handlar mycket om mina fina schapendoes Troja, Samantha, Donna. Saga och Luca. Lite om vad vi hittar på med i familjen och om min kennel som heter Kennel By Frost. Men jag förmedlar även inredningstips och tankar kring det området. Då jag arbetar som inredningsdesigner för Colorama. Kanske en lite märklig kombination men det är så jag lever mitt liv. Fritiden går mycket tid åt till hundarna och när jag ändå reser land och riken runt, så samlar jag på mig inspiration och energi till att vara kreativ och utveckla mitt sinne för att inreda hem och offentliga miljöer.

Olika besök och mycket lek

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Sun, June 19, 2016 23:23:51
Vilken härlig dag vid hade i fredags mina älskade föräldrar kom hit för att hälsa på valparna. Jag kan knappt räkna hur många gånger de sa .... se lige der ... och ...neeejjjj hvor er de söde .......de er så nuttede ..... osv med andra ord så var detta väldigt lyckad och vi hade det mysigt tillsammans alla Elin hann hem från jobbet innan de drog hemåt till Danmark igen. Härligt att kunna dela detta med dem <3 <3 Lördag tog vi det lite lugnare för att ladda inför fint besök.

Jag hade frågat Mikael Nilsson om han ville titta förbi och ge sitt utlåtande om valparna. Alltid roligt och lärorik att få en utomståendes kommentarer och synpunkter. Mikael är exteriördomare på Svenska Kennelklubben, är handler med mängder av framgångar och driver Mikael Nilsson Showdogs (ta gärna en titt på fb) där han är instruktör och inspiratör mm. Vi hade först ett långt samtal. Mikael hade förberedd sig väl och studerat rasstandarden. Vi pratade mycket om mål och framtid. Birgit var också här då det ju är "hennes barn" som skulle inför granskande ögon och ännu ett par lärda händer. NU var det spännande skulle han uppleva valparna så som jag gör eller??

Varje valp var på bordet och kändes igenom, tänder, ögon, öron, skulderparti, vinklar, valparnas reaktion mm. Lite tidigt kanske men jag gillar ju att lära mig saker, ha koll på läget och då valparna redan stått på bord och är hanterade var detta inget konstigt för dem. Han tyckte att kullen var fin och att alla valparna var och en var trevliga och roliga - det sista sa han när han tittade på dem när de skuttade runt med "helikoptersvans" och hoppade jämfota på gräsmattan - skutten är helt enligt rasstandarden så där fick de även ok smiley..... kul att höra såklart smiley betten var fina och testiklarna på killarna var på plats .... mina söta troll fick en ok stämpel i rumpansmiley Nästa inspektion blir av veterinären den 1 juli när det är dags för besiktningen.

Idag har vi haft en slappe dag och jag har säkrat upp ytterligare i trädgården de små är modiga små "bestar" och det som finns på andra sidan staketen är JÄÄÄTTE spännande. Annars har vi inte gjort ett skvatt bara lekt och myst. Här kommer lite bilder på några av "våra aktiviteter" mellan sömn och mat. Husse kom hem i eftermiddags efter en lyckad helg där han och gänget paddlad kanot och övernattat i det gröna.

PS: vi har testat att ha halsband idag - valparna hälsar att det känns sådär med "den nya kostymen"


  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post21