by frost

by frost

En blogg om schapendoes och inredning

Hej min blogg handlar mycket om mina fina schapendoes Troja, Samantha, Donna. Saga och Luca. Lite om vad vi hittar på med i familjen och om min kennel som heter Kennel By Frost. Men jag förmedlar även inredningstips och tankar kring det området. Då jag arbetar som inredningsdesigner för Colorama. Kanske en lite märklig kombination men det är så jag lever mitt liv. Fritiden går mycket tid åt till hundarna och när jag ändå reser land och riken runt, så samlar jag på mig inspiration och energi till att vara kreativ och utveckla mitt sinne för att inreda hem och offentliga miljöer.

Det är bara att erkänna! ;)

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Thu, May 11, 2017 23:50:58
Det är bara att erkänna att jag inte hinner med det jag skulle vilja göra! Varför är där bara 24 timmar på ett dygn? Återigen har vi gjort en massa det mesta har varit superroligt och därför "glömmer" man allt mindre kul man har fått stå ut med.

Troja har varit på utställning i Malmö och blev BIR (bäst i rasen) och därmed har hon alla CACIB för att bli internationell champion - Donna (By Frost Italian Ice Cream) blev 4a bästa tik med res cert. Nu är det FCI som får jobba för Troja, ansökan om internationell champion är skickat. Under tiden har hon officiellt fått hennes nordiska championat då hon är svensk, dansk och finsk champion. Nu hänger bekräftelsen nästan på väggen ;)!

De små har visat framfötterna i olika sammanhang men finast av allt i utställningssammanhang är att Luca (By Frost Snowflake) som blev 2a bästa hane i Varberg och därmed fick vår kennel vårt första Cert. Det var tuff konkurrens 60 + anmälda och domare var rasspecialisten Rob Douma /Holland- gissa om jag var stolt?

Donna, Luca och Sheila har tränat vallning och Sheila (By Frost Ice Crystal) visar sig att ha goda instinkter från början - SNYGGT JOBBAT Nelly. Sheila har tävlat i agility för första gången (in-off) och lyckades knipa en 5. plats.

Finaste Elsa (By Frost Snowqueen) ägs nu av Arnfinn och Tove i Norge, vilket är en STOR LÄTTNAD för oss alla. Hon är frisk och sund och tränas av hennes matte, går på dagis och lever livet med hennes underbara familj. De har gjort allt och mycket mer för deras lilla stjärna - ska bli spännande att följa henne i framtiden smiley.

Snart står nya äventyr för dörren och det är närmar sig snabbare än jag hinner att tänka. Troja har börjat löpa och snart bär det av till Italien igen. Det känns snart som att komma "hem" denna underbara italienska "familjen", som Camelot är orsaken till att vi lärt känna, väntar på oss och förhoppningsvis kommer vår familj att växa och bli större om några månader. Men än ropar jag inte hej, först ska Troja paras och sedan får vi se vad som händer. Som vanligt är jag en försiktig general - så vi får se! Troja är i mycket gott skick som vanligt och alla papper är i ordning så snart kör vi!!

Denna gången ska vi väl få slippa snöstorm i Brennerpasset eller?? - jag känner mig inte helt säker med tanke på att våren inte riktigt har kommit hit och tydligen har inte heller värmen anlänt norra Italien .... vi får se, det går som det går vi får ta det som det kommer. Som tur är har jag min kära vän Birgit vid min sida denna gången också och det känns helt underbart smiley

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post32