by frost

by frost

En blogg om schapendoes och inredning

Hej min blogg handlar mycket om mina fina schapendoes Troja, Samantha, Donna. Saga och Luca. Lite om vad vi hittar på med i familjen och om min kennel som heter Kennel By Frost. Men jag förmedlar även inredningstips och tankar kring det området. Då jag arbetar som inredningsdesigner för Colorama. Kanske en lite märklig kombination men det är så jag lever mitt liv. Fritiden går mycket tid åt till hundarna och när jag ändå reser land och riken runt, så samlar jag på mig inspiration och energi till att vara kreativ och utveckla mitt sinne för att inreda hem och offentliga miljöer.

Pusselbitarna faller på plats

FamiljelivetPosted by Helle Frost Jensen Tue, January 08, 2019 22:07:34
Pusselbitarna för Elin flytt till Umeå börjar falla på plats. Studentrum på korridor är fixat och flygbiljetten är köpt. Det känns riktigt bra att Elin ska få börja hennes drömutbildning i Umeå. Flytten blir ett minne för livet och ett viktigt steg ut i vuxenlivet och en utbildning till socionom.

Vi har en hel del som ska fixas innan vi har allt på plats,men vi jobbar hårt för att hennes flytt ska gå så smidigt det bara går.

Nu är vi alla tillbaka på jobbet och julpyntet är borta både hemma och på jobbet och det känns skönt och luftigt. Nu väntar vi på att ljuset ska komma tillbaka och att Donna ska visa tecken på dräktighet.

Den flygande starten på året har varit rolig, men jag har inte riktigt haft tid att sortera i alla tankar och ta igen bristen på sömn - men det kommer!!

Sov gott alla vänner jag hör att min kudde kallar smiley


(en bild på fina Ozzy som bor i Stockholm)

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post58

Allt händer på en gång!!

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Sat, January 05, 2019 21:11:18
PYYYYYYYY - 2019 startade i 300 km/t!!

Nyåret närmade sig och vi vet att det är en superjobbig period för vår Samantha och ju äldre hon blir ju mer påfrestande bli all nyårsraketer för henne och vi försöker skydda henne så gott vi kan. Men i år blev det inte lätt - alla började löpa och det var dags för oss att förbereda oss för att para Donna.

Snälla Mike och Nelly bjöd oss på nyårsmys och god mat och vi satta oss alla på badrummet under 12-slaget för att finnas där för Sammy när smällandet var som värst. 4 personer och 6 hundar satt på badrummet och skålade in det nya året.

Direkt på morgonen drog jag iväg för sista progestronprovet på Donna för det var nog dags för en date med hennes utvalda. Provet bekräftade att vi skulle dra iväg direkt. Hem med Anders och de fyrbenta som inte skulle med och sedan packa om bilen för en 16 timmars tripp till vackra Schweiz. Bibbi och Birgit stod redo och hoppade in i bilen när vi susade förbi.
Vi körde direkt (20 minuters vila på en bensinstation) och anlände Olten kl 9 på morgonen. Lite sömn och sedan iväg för att träffa Lumpi, hans uppfödare Natascha Berg och hans ägare Silvia. Jag var så spänd och bad till att han skulle leva upp till det jag förväntat mig och DET GJORDE HAN MED RÅGE!! SÅÅÅÅÅÅ snygg, frisk och trevlig. Donna och Lumpi hittade varandra direkt och lekte och umgicks som att de känt varandra hela livet. Nästa morgon blev det parning och Lumpi är en riktig gentleman frågade snällt och Donna sa ja och då var det klart!

De är så fina tillsammans väldigt typlika och har en härlig aura av energi, glädje och friskhet tillsammans - nu hoppas och ber vi till att det blir valpar i mars.

Och precis som vi anlänt Schweiz så ringer Elin och berättar att hon blivit antagen till socionomutbildningen i Umeå med början 17 januari....Ja ja varför inte SUPERKUL nu ska det packas för en flytt till Umeå - det var bara att dra hem och börja planera för en flytt.

2019 har börjat kanonbra hoppas att ni känner likadant!
  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post57

Jul 2018

FamiljelivetPosted by Helle Frost Jensen Mon, December 24, 2018 16:05:07
Då var det äntligen jul - mycket jobb men såååå kul det är att jobba när det är jul. Massor av band och papper tummarna och tårna ömmar men vad gör det när man ser och hör hur glada och tacksamma våra kunder är för all tid vi lägger på varje paket som lämnat butiken. Caroline, Anders, Sara och jag har VERKLIGEN haft ett fantastisk teamwork och allt har bara gått som en dans smiley nu ska vi fira jul med familjen och det ska bli superskönt. Ska bara njuta de kommande dagarna för snart mycket snart väntar en ny utmaning - sååå spännande det ska bli smiley så ska det samlas kraft och energi....tjooohoo - ha en fantastisk jul alla godingar vi hörs snart igen för snart mycket snart ska Donna få träffa hennes kavajer 😍😍🎅❤

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post56

3a advent imorgon

FamiljelivetPosted by Helle Frost Jensen Sat, December 15, 2018 17:17:50
Nu börjar det närma sig jul på riktigt!

Jag märker att mitt fokus på jobbet flyttar från mina inredningsprojekt till inslagning och presentation av julklappar till våra kunder - det är en rolig tid att jobba. Nästa vecka kommer det att bli intensivt då julhandeln för allvar drar igång.

I veckan fick ett av mina inredningsprojekt nycklarna till deras fina nya hus. SUPERKUL att de blev nöjda med resultatet och jag måste säga att det ser jättefint ut nu när möblerna sakta men säkert kommer in på plats.

Hundarna vilar och tar det lugnt ingen julstress där inte. Löpet för samtliga tjejer har kommit igång så smått och jag har påbörjat inköpen av julklapparna till familjen (bäst att ligga i lite). Jag ser framemot en jul med familjen, men löpet kan fortfarande göra att julfirandet blir lite annorlunda i år, då Donna ska paras. Vi får se, jag tar det som det kommer.

Jag får löpande information om Donnas kavaljer och han verkar vara i topptrim smileydet ska bli så spännande! Än är jag inte redo att avslöja vem han är, men här kommer en bild som en liten "aptitretare" smileysmiley han är såååååå fiiiiiiin!Ha det gott njut av julens alla dagar och glöm inte att ta hand om er och varandra!

Ha en härlig 3 advent!

Kram kram

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post55

2a advent

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Mon, December 10, 2018 17:27:39
I veckan som gick fick jag Norska Schapendoesklubbens fina medlemstidning och till min stora glädje fanns det reportage om finaste Elsa´s liv i Norge och om några händelser under 2018. Jag blev alldeles rörd - ovan en bild från vårt besök i Norge under mars 2018. Det var fantastiska dagar smiley 2a advent är avklarat alla hundarna blev kammade, hemmet städat och äntligen fick vi julpyntat. Lördag var vi på middag hos Anders, Anna, Snoddas och Elton. Våra tjejer fick stanna hemma med Elin, då 3 av dem visar tecken på att börja löpa smiley nu börjar det dra ihop sig för parning! Hoppas att vi kommer att fira jul hemma annars får det bli på Donnas kavaljers ort - och det är inte helt fel det heller smiley - det är superspännande och jag blir bara mer och mer förälskat i den fina killensmiley.

  • Comments(1)//blogg.byfrost.se/#post54

1 advent

FamiljelivetPosted by Helle Frost Jensen Thu, December 06, 2018 08:32:19
Då var 1a advent avklarat och julskyltningen i söndags gick jättebra. Kul att så många trotsade regnet och besökte oss. I helgen hade vi besök av kusin Emilie som är JÄTTE förtjust i våra hundar. Det blev en helg i hundarnas och familjens tecken. Schapendoespromenad med ett härligt gäng, umgås med Luca som vi fick låna några timmar, restaurangbesök och adventsmys i Danmark hos min storebror, en härlig tradition. Emilie hade händerna fulla med alla hundar och leendet på hennes läppar tog aldrig slut. Guld att se hur hon bara njöt och hundarna likaså då det hela tiden fanns en som ville klappa och pussa på dem - tur att dom har mycket päls för annars hade dom varit nakna nu 😂😂❤ här kommer lite bilder från helgens aktiviteter. Ha en skön torsdag kram kram

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post53

Julskyltning

InredningsdesignPosted by Helle Frost Jensen Tue, November 27, 2018 18:03:55

Då var vi igång julskyltningen står för dörren - alla 4 fönster är tömda och städade och Caroline och jag är fokuserade på att få fram årets tema. Vinterlandskap är temat och det pyntas för fullt 2 fönster återstår. Vi hoppas på att få allt färdigt imorgon och slutklämmen med det sista piff blir på fredag.

Det är intensiva och roliga dagar - att julskylta är SUPERKUL!!

Tack för att ni har tittat in på min hemsida det känns jätteroligt att ni uppskattar vad ni sett och läst - idag var det en kall och solig dag med minus 6 grader när jag stack ut näsan. Vinterjacka, vantar och mössa är nu en nödvändighet i Skåneland ;)

Ha en skön kväll. Jag ska hem och slänga upp fötterna smiley  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post52

ÄNTLIGEN - NY HEMSIDA

SchapendoesPosted by Helle Frost Jensen Sun, November 25, 2018 19:47:27
Hej kära vänner ÄNTLIGEN är det klart - efter många timmar av skrivande, sökande, svärande, svettande, förtvivlan och "skrik" om hjälp är den klar ..... YESSSS snart kommer den ut till er enjoy!

Kram
Helle

  • Comments(0)//blogg.byfrost.se/#post51
Next »